Tillbaka till granskningar Spara som favorit

Historia och historiedidaktik - licentiat- och doktorsexamen Bedömningsområde: Uppföljning, åtgärder och återkoppling

Hög kvalitet
Publicerad: 2018-05-22
Lärosäte: Malmö universitet
Typ av examen: Forskarnivå
Ämne: Historia
Typ av granskning: Utbildningsutvärdering

Sammanvägd bedömning av bedömningsområdet uppföljning, åtgärder och återkoppling

Tillfredsställande

Aspektområdet uppföljning, åtgärder och återkoppling bedöms sammantaget vara tillfredsställande.

Bedömargruppens sammanvägda bedömning är att uppföljning, åtgärder och återkoppling sker med hjälp av etablerade och genomtänkta procedurer och i tillräcklig utsträckning på såväl institutions- som fakultets- och lärosätesnivå. Doktoranderna är i tillräcklig grad integrerade i detta arbete som också inkluderar lärosätets alumner. De resultat som utvärderingen utmynnar i används för att lokalisera eventuella behov av åtgärder.

Vad gäller aspekten personal så sker uppföljning och återkoppling genom årligen återkommande medarbetarsamtal där prefekten följer upp hur handledarna slår vakt om och utvecklar sin kompetens och resultatet av dem läggs till grund för kompetensutvecklande åtgärder.

I forskarutbildningsmiljö utgörs uppföljning och återkoppling av den årliga revideringen av de individuella studieplanerna, vilket är en etablerad rutin inom Historia och historiedidaktik. Samtliga forskarutbildningskurser utvärderas vid lärosätet. Resultatet redovisas för deltagarna och diskuteras inom handledarkollegiet och på fakultetsnivån inom Nämnden för forskning och forskarutbildning där doktorandkollektivet är representerat. Vid behov revideras sedan kurserna.

Uppföljningen av hur doktorandstudierna utvecklar måluppfyllelse av de tre kunskapsformerna sker i arbetet med den individuella studieplanen och i seminariearbetet. De individuella studieplanerna revideras enligt en etablerad rutin varje år. Samtliga forskarutbildningskurser utvärderas vid lärosätet. Resultatet redovisas för deltagarna och diskuteras inom miljön varefter nödvändiga revideringar genomförs.

Den aktiva alumnverksamheten garanterar tillsammans med de redan tidigare beskrivna rutinerna (till exempel den interna utvärderingen av alla forskarutbildningsämnen) för uppföljning, kvalitetsutveckling och återkoppling att den utvärderande verksamheten är tillfredsställande ur de tre perspektiven.

Kontakta utvärderingsavdelningen:
Utvärderingsavdelningen (e-post)