Tillbaka till granskningar Spara som favorit

Industriell produktion - licentiat- och doktorsexamen Bedömningsområde: Arbetsliv och samverkan

Hög kvalitet
Publicerad: 2019-04-09
Lärosäte: Kungl. Tekniska högskolan
Typ av examen: Forskarnivå
Ämne: Produktionsteknik, arbetsvetenskap och ergonomi
Typ av granskning: Utbildningsutvärdering

Arbetsliv och samverkan

Utbildningen är utformad och genomförs på ett sådant sätt att den är användbar och utvecklar doktorandens beredskap att möta förändringar i arbetslivet såväl inom som utanför akademin.

Självvärderingen ger uttryck för en ambition om att doktoranderna ska bli självständiga forskare med vana av att arbeta i tvärvetenskapliga miljöer, vilket är goda förutsättningar för att kunna möta ett föränderligt arbetsliv. Enligt självvärderingen ska detta återfinnas i den allmänna studieplanen, men det framstår för bedömargruppen som oklart var i den allmänna studieplanen som detta tas upp annat än möjligen i examensmålen som finns angivna där. Den erfarenhet som doktoranderna får i och genom arbetet inom sina industrianknutna forskningsprojekt, liksom även inom de nationella och internationella nätverk som institutionen ingår i, anses också utveckla beredskapen inför arbetslivet som disputerad. Inte minst utvecklas man inom ramen för forskningsprojekten i olika generella färdigheter.

Den beredskap inför ett föränderligt arbetsliv som institutionens företagsnära forskning bidrar till att utveckla hos doktoranden förstärks av kompetenscentrumen Design & Management of Manufacturing Systems (DMMS) och Powertrain Manufacturing for Heavy Vehicles Application Lab (PMH) som finns vid lärosätet. Dessutom bidrar vissa forskarutbildningskurser till förberedelser inför kommande arbetsliv inom eller utanför akademin, liksom även doktorandernas undervisning på grundnivå och avancerad nivå. Bedömargruppens uppfattning är alltså att utbildningens utformning och genomförande är tillfredsställande när det gäller doktorandens beredskap att möta förändringar i arbetslivet.

Arbetsliv och samverkan

Tillfredsställande

Lärosätet har ett samarbete med det omgivande samhället och dess forskarutbildning förbereder doktoranderna för ett arbetsliv inom och utanför akademin. Den beredskap inför ett föränderligt arbetsliv som institutionens företagsnära forskning bidrar till att utveckla hos doktoranden förstärks av kompetenscentrumen Design & Management of Manufacturing Systems (DMMS) och Powertrain Manufacturing for Heavy Vehicles Application Lab (PMH) som finns vid lärosätet.

Kontakta utvärderingsavdelningen:
Utvärderingsavdelningen (e-post)