Tillbaka till granskningar Spara som favorit

Hälso- och sjukvårdskuratorsexamen Bedömningsområde: Arbetsliv och samverkan

Inte tillfredsställande
Publicerad: 2021-10-12
Lärosäte: Södertörns högskola
Ämne: Hälso- och sjukvårdskuratorsexamen omg. 3
Typ av granskning: Prövning av examenstillstånd

Arbetsliv och samverkan

Utbildningen är inte användbar och förbereder inte studenter för ett föränderligt arbetsliv. Relevant samverkan sker inte med det omgivande samhället.

Utifrån ansökan och intervjuer anser bedömargruppen att det inte finns en tillräckligt tydlig koppling till det verksamhetsfält som studenterna kommer att arbeta i. De skissade VFU-kurserna, VFU I och VFU II, har i sin koppling till arbetslivet en klar potential, men oklarheter kring handledarnas funktion samt svagheter i lärarnas kliniska erfarenheter gör att denna koppling inte bedöms kunna förverkligas i dagsläget. Vidare är det svårt för bedömargruppen att utläsa hur lärosätets storstadsprofilering kommer att belysa kuratorsarbetet som helhet, såväl i teori som praktik. Bedömargruppen skulle önska en konkretisering av hur detta perspektiv kommer att återspeglas i utbildningen – bland annat hur det görs relevant och användbart för studenterna i förhållande till deras framtida yrkesliv.

Sammanfattningsvis menar bedömargruppen att utbildningen har ett svagt arbetslivsperspektiv, vilket även kan ha sin bakgrund i att samverkan med arbetsfältet precis tycks ha upprättats.

Kontakta utvärderingsavdelningen:
Utvärderingsavdelningen (e-post)