Tillbaka till granskningar Spara som favorit

Hälso- och sjukvårdskuratorsexamen Bedömningsområde: Utformning, genomförande och resultatStyrdokument (utbildningsplan och kursplaner)

Inte tillfredsställande
Publicerad: 2021-10-12
Lärosäte: Södertörns högskola
Ämne: Hälso- och sjukvårdskuratorsexamen omg. 3
Typ av granskning: Prövning av examenstillstånd

Utformning, genomförande och resultatStyrdokument (utbildningsplan och kursplaner)

Det finns utbildningsplan och kursplaner för hela utbildningen.

I styrdokumenten framgår hur undervisning och examinationer kommer att vara utformade. Där till redovisas också relevant kurslitteratur. Utbildningsplaner och kursplaner har utarbetats utifrån examensordningen i Högskoleförordningen (SFS 1993:100) och Södertörns högskolas egna lokala regler och riktlinjer.

Lärosätet betonar i sin ansökan att det finns en tydlig besluts- och delegationsordning gällande utbildningarnas styrdokument. Ansvaret för utbildningsplaner, kursplaner och litteraturlistor ligger på olika nivåer inom lärosätet och hur ansvaret fördelats på respektive nivå är något svårutläst i ansökan. Vid framtagandet av utbildningsplaner och kursplaner har inte studentrepresentanter eller företrädare för arbetslivet medverkat, vilket hade kunnat vara värdefullt menar bedömargruppen. Vid intervjuerna bekräftades dock att kliniker från regionen deltagit när lärosätet samverkat med Stockholms universitet och Ersta Sköndal Bräcke högskola. Sammantaget menar bedömargruppen att det finns tydliga styrdokument för hela utbildningen.

Kontakta utvärderingsavdelningen:
Utvärderingsavdelningen (e-post)