Tillbaka till granskningar Spara som favorit

Tandläkarexamen Bedömningsområde: Utformning, genomförande och resultatStyrdokument (utbildningsplan och kursplaner)

Inte tillfredsställande
Publicerad: 2020-12-22
Lärosäte: Stiftelsen Högskolan i Jönköping
Ämne: Stiftelsen Högskolan i Jönköping - Tandläkarexamen
Typ av granskning: Prövning av examenstillstånd

Utformning, genomförande och resultatStyrdokument (utbildningsplan och kursplaner)

Det finns inte utbildningsplaner och kursplaner för hela programmet.

Det finns en preliminär utbildningsplan och kursplaner för hela programmet. Under intervjuerna framkom dock att lärosätet genomför förändringar i dessa, framförallt för de kurser som planeras att ges i samarbete med Linköpings universitet. Utbildningsplanen uppfyller formella krav enligt Högskoleförordningen men bedömargruppen rekommenderar att lärosätet gör förtydliganden kring tillträdeskrav för kurs, möjlighet till tillgodoräknanden, möjlighet till antagning till senare del av program samt om det kommer finnas begränsningar av antalet prov. I majoriteten kursplaner framgår huvudområde men saknas i utbildningsplanen. Huvudområde varierar mellan olika kurser, ex Odontologi, Oral hälsovetenskap, Maskinteknik och Business administration.

Kursplanerna överensstämmer med krav i Högskoleförordningen Men formerna för bedömning samt undervisningsformer är genomgående mycket översiktligt beskrivna och bedömargruppen anser att de bör utvecklas. Såväl anvisningar för ansökan om examenstillstånd, som interna riktlinjer vid lärosätet anger att kurslitteratur ska framgå. För vissa kurser saknas dock kurslitteratur helt och i andra kurser görs hänvisningar till att kurslitteratur tillkommer utan att specificera omfattning och innehåll.

Bedömargruppen anser att de utbildningsplaner och kursplaner som finns inte är tillräckligt färdigställda för att det ska vara tillfredställande.

    Kontakta utvärderingsavdelningen:
    Utvärderingsavdelningen (e-post)