Tillbaka till granskningar Spara som favorit

Specialistsjuksköterskeexamen - Ambulanssjukvård Bedömningsområde: Arbetsliv och samverkan

Hög kvalitet
Publicerad: 2023-03-09
Lärosäte: Uppsala universitet
Ämne: Specialistsjuksköterskeexamen - Ambulanssjukvård
Typ av granskning: Utbildningsutvärdering

Bedömningsgrund: Arbetsliv och samverkan

Utbildningen är utformad och genomförs på sådant sätt att den är användbar och utvecklar studentens beredskap att möta förändringar i arbetslivet. Relevant samverkan sker med det omgivande samhället.

Enligt bedömargruppen är utbildningens utformning och genomförande när det gäller arbetsliv och samverkan tillfredsställande. Lärosätet arbetar med ett nationellt perspektiv och med nära koppling till avnämarna. I självvärderingen framkom att kursledningen har en ständig dialog med verksamheten om verksamhetsförlagd utbildning och deltar i flera nätverk. Självvärderingen visar att lärosätet är medvetet om utmaningarna i att utveckla studenternas förmåga att anpassa sig till framtidens arbetsliv. Lärosätet arbetar enligt bedömargruppen på ett föredömligt sätt med olika samarbetspartner, till exempel Försvarsmakten och Arlanda flygplats. Det nära samarbetet är dock till stor del grundat på relationen med en i kursledningen, och skulle därför kunna bli sårbart om personen inte längre kan delta, om det inte formaliseras.

Genom föreläsningar och färdighetsträning visar lärosätet en ambitiös och relevant anpassning till dagens omvärld, som krig och naturkatastrofer, som beskrevs i självvärderingen, vilket enligt bedömargruppen är en styrka. Lärosätet konstaterar att kontakten med tidigare studenter skulle kunna stärkas, vilket bedömargruppen håller med om vore värdefullt. Att lärosätet arbetar med pedagogisk utveckling som rör ambulanssjuksköterskans roll, inklusive de utmaningar som kommer med god och nära vård, menar bedömargruppen är positivt.

Arbetsliv och samverkan

Tillfredsställande

Enligt bedömargruppen är utbildningens utformning och genomförande när det gäller arbetsliv och samverkan tillfredsställande. Lärosätet arbetar med ett nationellt perspektiv och med nära koppling till avnämarna. Självvärderingen visar att lärosätet är medvetet om utmaningarna i att utveckla studenternas förmåga att anpassa sig till framtidens arbetsliv. Lärosätet arbetar enligt bedömargruppen på ett föredömligt sätt med olika samarbetspartner. Det nära samarbetet är dock till stor del grundat på relationen med en i kursledningen, och skulle därför kunna bli sårbart om personen inte längre kan delta, om det inte formaliseras.

Genom föreläsningar och färdighetsträning visar lärosätet en ambitiös och relevant anpassning till dagens omvärld, som krig och naturkatastrofer, vilket enligt bedömargruppen är en styrka. Lärosätet konstaterar att kontakten med tidigare studenter skulle kunna stärkas, vilket bedömargruppen håller med om vore värdefullt. Att lärosätet arbetar med pedagogisk utveckling som rör ambulanssjuksköterskans roll, inklusive de utmaningar som kommer med god och nära vård, menar bedömargruppen är positivt.

Kontakta utvärderingsavdelningen:
Utvärderingsavdelningen (e-post)