Tillbaka till granskningar Spara som favorit

Finance - licentiat- och doktorsexamen Bedömningsområde: Uppföljning, åtgärder och återkoppling

Hög kvalitet
Publicerad: 2018-05-02
Lärosäte: Handelshögskolan i Stockholm
Typ av examen: Forskarnivå
Ämne: Nationalekonomi
Typ av granskning: Utbildningsutvärdering

Sammanvägd bedömning av bedömningsområdet uppföljning, åtgärder och återkoppling

Tillfredsställande

Aspektområdet uppföljning, åtgärder och återkoppling bedöms sammantaget vara tillfredsställande.

Forskarutbildningsprogrammet omfattas av lärosätets kvalitetssäkringssystem som utvecklats under en längre tid med utgångspunkt i bland annat de krav på kontinuerlig kvalitetssäkring som lärosätets medverkan i internationella ackrediteringsprojekt ställer på utbildning, forskning och forskningsmiljö, samverkan och de utexaminerades anställningsbarhet. Uppföljningen av de olika aspektområdena är till övervägande del systematisk och återkoppling sker till relevanta intressenter. Samtidigt kan forskarutbildningsprogrammet också peka på hur uppföljningen omsatts i åtgärder.

Lärosätet har nyligen tagit initiativ till att vidareutveckla kvalitetsarbetet. För att försäkra sig om att alla kurser inom forskarutbildningsprogrammen evalueras på ett enhetligt sätt har lärosätet infört en centraliserad struktur på utvärderingen av doktorandkurserna. Kursansvariga ges dock möjlighet att komplettera dessa centraliserade utvärderingar med kursspecifik information.

Därutöver avser lärosätet att införa årliga utvärderingar av forskarutbildningsprogrammen med hjälp av enkäter som riktar sig till samtliga doktorander. Intervjuerna noterade att det är för tidigt att bedöma effekterna av detta för forskarutbildningsprogrammet i finansiell ekonomi.

Ett utvecklingsområde som bedömargruppen vill lyfta fram är betydelsen av en sammanfattande analys av den information som finns i de individuella studieplanerna i syfte att utvärdera hur de målsättningar som uppställs i Studiehandboken (den allmänna studieplanen) gällande doktorandernas progression kan uppnås.

Kontakta utvärderingsavdelningen:
Utvärderingsavdelningen (e-post)