Tillbaka till granskningar Spara som favorit

Nationalekonomi - licentiat- och doktorsexamen Bedömningsområde: Uppföljning, åtgärder och återkoppling

Hög kvalitet
Publicerad: 2018-05-02
Lärosäte: Lunds universitet
Typ av examen: Forskarnivå
Ämne: Nationalekonomi
Typ av granskning: Utbildningsutvärdering

Sammanvägd bedömning av bedömningsområdet uppföljning, åtgärder och återkoppling

Tillfredsställande

Aspektområdet uppföljning, åtgärder och återkoppling bedöms sammantaget vara tillfredsställande.

Bedömarna identifierar att tydliga rutiner och uppföljningssystem finns på plats. Forskningsmiljöns utveckling och kompetensbehov bevakas kontinuerligt både på institutionsnivå och på Ekonomihögskolenivå. Kursverksamheten utvärderas enligt självvärderingen kontinuerligt. Bedömargruppen noterar att utformningen av de individuella studieplanerna i dagsläget är sådan att det är svårt att använda dem för uppföljning annat än med hjälp av ytterligare information från antingen doktoranden eller handledarna i fråga, men noterar samtidigt att detta är något som institutionen identifierat och arbetar med att förändra, vilket i sig tyder på att uppföljning av interna rutiner fungerar. Det är samtidigt tydligt att uppföljningen av enskilda doktoranders progression fungerat tillfredsställande redan med de system som redan finns på plats.

Upprätthållande av kontakten med tidigare doktorander, genom alumnnätverk, utgör också en pusselbit, som tas upp i självvärderingen. Till exempel bjuds alumner in för olika seminarier och arbetsmarknadsdagar och som gästföreläsare.

Universitetet genomför en årlig psykosocial undersökning där doktorander anonymt kan lämna in sina åsikter, vilket bedömarna anser vara positivt.

Det görs ett jämställdhetsbokslut på institutionsnivå varje år, där forskarutbildningen ingår som en egen del, och resultat från detta återrapporteras till ansvariga för forskarutbildningen.

Kontakta utvärderingsavdelningen:
Utvärderingsavdelningen (e-post)