Tillbaka till granskningar Spara som favorit

Historia - licentiat- och doktorsexamen Bedömningsområde: Uppföljning, åtgärder och återkoppling

Hög kvalitet
Publicerad: 2018-05-22
Lärosäte: Södertörns högskola
Typ av examen: Forskarnivå
Ämne: Historia
Typ av granskning: Utbildningsutvärdering

Sammanvägd bedömning av bedömningsområdet uppföljning, åtgärder och återkoppling

Tillfredsställande

Aspektområdet uppföljning, åtgärder och återkoppling bedöms sammantaget vara tillfredsställande.

Av självvärderingen framgår att samtliga handledare har genomgått grundläggande handledarutbildning och att handledarmöten hålls en eller flera gånger per år i lärosätets eller nationella forskarskolans regi.

Av självvärderingen framgår det att kvalitetssäkringsarbetet rörande forskarutbildningsmiljön, där uppföljning ingår, skett såväl vid lärosätet som inom ramen för nationella forskarskolan. Den enskilda doktorandens progression följs upp genom handledning, kursutvärderingar och utvecklingssamtal medan utbildningens utformning diskuteras vid årliga handledarinternat.

Alumnundersökningar har genomförts för att kartlägga tidigare doktoranders karriärvägar och resultaten visar överlag att de fått kvalificerades arbeten där deras utbildning kommer till nytta. Ytterligare undersökningar kommer att göras för att se vad som kan göras för att bredda karriärutbudet ytterligare. Massmedia och förlagsverksamhet är områden som pekats ut som intressanta.

Doktorandernas allmänna situation undersöks dels genom regelbundna undersökningar (cirka vart fjärde år) som utförs över hela lärosätet, dels genom enskilda utvecklingssamtal med studierektor. Motsvarande utvärderingar görs även inom nationella forskarskolan. Bedömargruppen vill påminna om att avslutningssamtal, som normalt ska genomföras då doktorandtjänst upphör, är ett bra tillfälle att fånga upp erfarenheter.

Jämställdhetsaspekten beaktas regelmässigt och självvärderingen vittnar om en hög medvetenhet om jämställdhetsaspekten i undervisningen och ger flera prov på att man arbetar med fortlöpande förbättringar, vilket bedömargruppen uppmuntrar.

Kontakta utvärderingsavdelningen:
Utvärderingsavdelningen (e-post)