Tillbaka till granskningar Spara som favorit

Ämneslärarexamen Bedömningsområde: FörutsättningarResurser

Inte tillfredsställande
Publicerad: 2021-05-04
Lärosäte: Stockholms Musikpedagogiska Institut
Ämne: Stiftelsen Stockholms Musikpedagogiska Institut - Ämneslärarexamen musik
Typ av granskning: Prövning av examenstillstånd

FörutsättningarResurser

Det finns tillgång till en stabil och ändamålsenlig infrastruktur.

Utbildningen kommer att ges på två lärosäten. Bedömargruppen har därför beaktat de infrastrukturella förutsättningarna utifrån SMI:s beskrivning av nuvarande och planerat samarbete med SH.

Av ansökan framstod vissa tveksamheter vad gäller hur samarbetet skulle utformas mellan lärosätena, men under intervjuerna presenterades ett tänkt upplägg för detta samarbete. I intervjuerna framträdde också tydligt hur samarbetet var planerat att fungera då huvudman för utbildningen kan komma att variera beroende på studentens val av första- och andraämne. Vidare presenterades en betryggande struktur för det nuvarande samarbetet kring studenternas utbildningsmiljö och infrastrukturella resurser väsentliga för utbildningens genomförande.

De tillgängliga resurserna utnyttjas effektivt för att hålla en hög kvalitet i verksamheten.

SMI:s interna resurser klargjordes under intervjuerna, inklusive frågor gällande lokaler, resurser och material. Lärosätets avsikt är att ge 7-9-utbildningen på ett sådant sätt att lokalerna utnyttjas på bästa sätt. Bedömarna ser att det kan finnas risker med detta om t ex samläsningsmöjligheter med andra utbildningar då blir lidande.

Generellt kan sägas att det finns tillgång till en stabil och ändamålsenlig infrastruktur samt att de tillgängliga resurserna utnyttjas effektivt för att hålla en hög kvalitet i verksamheten.

Kontakta utvärderingsavdelningen:
Utvärderingsavdelningen (e-post)