Tillbaka till granskningar Spara som favorit

Historia - licentiat- och doktorsexamen Bedömningsområde: Jämställdhetsperspektiv

Hög kvalitet
Publicerad: 2018-05-22
Lärosäte: Stockholms universitet
Typ av examen: Forskarnivå
Ämne: Historia
Typ av granskning: Utbildningsutvärdering

Jämställdhetsperspektiv

Ett jämställdhetsperspektiv är integrerat i utbildningens utformning och genomförande.

Andelen kvinnor som är handledare behöver öka. I övrigt följer institutionen Stockholms universitets jämlikhets- och jämställdhetsplan. Utbildningen förefaller uppfylla lärosätets strävansmål på jämn könsfördelning (60-40) bland doktoranderna (40 procent kvinnor), men inte bland handledarna (30 procent kvinnor). Mycket sympatiskt är hur institutionen framhåller sitt arbete för en arbetsplats där det ömsesidiga bemötandet är artigt och professionellt.

Systematisk uppföljning görs för att säkerställa att utbildningens utformning och genomförande främjar jämställdhet. Resultaten av uppföljning omsätts vid behov i åtgärder för kvalitetsutveckling och återkoppling sker till relevanta intressenter.

Uppföljningen av institutionens jämställdhetsplan, som görs årligen, har bland annat resulterat i obligatoriska årliga aktiviteter på temat jämställdhet eller likabehandling. Under år 2017, vilket framgår av självvärderingen, är temat för arbetet att diskutera hur sexuella trakasserier ska bemötas och motverkas.

Sammantaget bedöms jämställdhetsperspektivet vara tillfredsställande.

Kontakta utvärderingsavdelningen:
Utvärderingsavdelningen (e-post)