Tillbaka till granskningar Spara som favorit

Grundlärarexamen Bedömningsområde: Studentperspektiv

Tillfredsställande
Publicerad: 2021-04-20
Lärosäte: Karlstads universitet
Ämne: Karlstads universitet - Grundlärarexamen
Typ av granskning: Prövning av examenstillstånd

Studentperspektiv

I ansökan framkommer att det vid lärosätet finns strukturer för studentinflytande som kan tillämpas i den planerade utbildningen. Det finns pågående samverkan med Studentkåren i syfte att främja studenternas roll i utveckling av lärarutbildningsprogrammen. Studentrepresentanter ingår i alla beslutande och beredande organ vid lärosätet. Det uppges att studenternas synpunkter har stor tyngd i programfrågor. Programrådsmöten dokumenteras i minnesanteckningar som sprids till studenter och lärare.

Kurser och program vid lärosätet utvärderas med hjälp av standardiserade digitala enkäter (kompletterade med kurs- och programspecifika frågor) som besvaras av studenter. Analyser av dessa publiceras för såväl de studenter som utvärderat en kurs, som studenter som deltar vid kommande kurstillfällen. Nya studenter informeras om förändringar i kurser som gjorts till följd av tidigare studenters synpunkter och önskemål.

Det uppgavs att en studentrepresentant från en av lärosätets lärarutbildningar haft en aktiv roll i ansökningsprocessen, genom deltagande vid ett flertal möten och diskussioner.

Kontakta utvärderingsavdelningen:
Utvärderingsavdelningen (e-post)