Tillbaka till granskningar Spara som favorit

Hälso- och sjukvårdskuratorsexamen Bedömningsområde: Studentperspektiv

Tillfredsställande
Publicerad: 2021-10-12
Lärosäte: Stockholms universitet
Ämne: Hälso- och sjukvårdskuratorsexamen omg. 3
Typ av granskning: Prövning av examenstillstånd

Studentperspektiv

Utbildningen verkar för att studenterna ska ta en aktiv roll i arbetet med att utveckla utbildningens innehåll och genomförande.

Av ansökan och intervjuer framgår det att studenter finns representerade i samtliga utbildningsrelaterade organ vid lärosätet och att detta sker via studentkåren. På institutionsnivå deltar studentrepresentanter i institutionsstyrelsen där bland annat kursplaner och litteraturlistor beslutas. Studenterna är även delaktiga i de organ som bereder och diskuterar arbetsmiljö, likabehandling och liknande.

I ansökan framkommer det att studenter varit delaktiga i arbetet med att utforma aktuell utbildning genom sin medverkan i institutionsstyrelsen. Detta styrktes även i intervjun med institutionsledningen. Enligt ansökan kommer även ett programråd att bildas där lärare, ledning, studenter och verksamhetsföreträdare ges möjlighet att regelbundet diskutera, värdera och utveckla hälso- och sjukvårdskuratorsutbildningen.

Enligt ansökan kommer kursvärderingar att genomföras inom ramen för varje kurs och i samband med avslutningen av en utbildningsomgång utvärderas också utbildningen. Utvärderingarna återförs till såväl studenterna (de som svarat och de som ska påbörja kursen/utbildningen) som programråd och institutionsstyrelse där förslag till förändringar diskuteras och beslutas. Bedömargruppen menar att kursvärderingar fyller en viktig del i studenternas möjlighet att påverka sin utbildning och anser att lärosätet arbetar med kursvärderingar på ett välstrukturerat och kvalitetsfrämjande sätt.

Sammanfattningsvis anser bedömargruppen att lärosätet verkar för att studenterna ska ta en aktiv roll i utformning och genomförande av utbildningen.

Kontakta utvärderingsavdelningen:
Utvärderingsavdelningen (e-post)