Tillbaka till granskningar Spara som favorit

Ämneslärarexamen Bedömningsområde: Utformning, genomförande och resultatStyrdokument (utbildningsplan och kursplaner)

Inte tillfredsställande
Publicerad: 2021-02-09
Lärosäte: Stiftelsen Högskolan i Jönköping
Ämne: Stiftelsen Högskolan i Jönköping - Ämneslärarexamen svenska som andraspråk
Typ av granskning: Prövning av examenstillstånd

Utformning, genomförande och resultatStyrdokument (utbildningsplan och kursplaner)

Det finns utbildningsplan och kursplaner för hela utbildningen.

Utbildningsplan och kursplaner finns för hela utbildningen och dessa är utformade i enlighet med högskoleförordningen med avseende på behörighetskrav och övriga förutsättningar.

I ansökan framhålls att det finns en för alla lärarutbildningarna gemensam organisatorisk enhet – Högskolan för lärande och kommunikation (HLK) – är en styrka i såväl utbildningens utformning och genomförande som i det systematiska kvalitetssäkringsarbetet. Denna bild stärktes vid intervjuerna där bland annat fördelen med att alla är delar av samma kvalitetsbedömningar lyftes fram och att det försiggår ett tätt samarbete mellan de olika arbetslagen. Detta ser bedömargruppen som mycket positivt, bland annat då det torde bidra till kvalitetssäkringen av exempelvis kursplaner och till att dessa ges ett enhetligt utförande vid lärosätet.

Vid HLK finns ett kursplaneråd som bereder och kvalitetsgranskar utbildningsplaner och kursplaner. Kursansvarig ansvarar för planering av kursens genomförande utifrån kursplanens lärandemål, innehåll, undervisningsformer, examinationsformer, bedömningskriterier och betygsättning. Såväl förändringar i kursplaner som justeringar gällande lärarnas undervisning i den enskilda kursen sker återkommande. Härmed menar bedömargruppen att bedömningsgrunden Styrdokument kan ges omdömet Tillfredsställande.

Kontakta utvärderingsavdelningen:
Utvärderingsavdelningen (e-post)