Tillbaka till granskningar Spara som favorit

Ämneslärarexamen Bedömningsområde: Studentperspektiv

Inte tillfredsställande
Publicerad: 2021-05-04
Lärosäte: Stockholms Musikpedagogiska Institut
Ämne: Stiftelsen Stockholms Musikpedagogiska Institut - Ämneslärarexamen musik
Typ av granskning: Prövning av examenstillstånd

Studentperspektiv

Utbildningen verkar för att studenterna tar en aktiv roll i arbetet med att utveckla utbildningens innehåll och genomförande.

I ansökan beskriver lärosätet att det finns ett systematiskt upplägg för kursvärdering som täcker in presentation av kurs, avstämning under tiden, utvärdering efter avslut och till sist återkoppling av synpunkterna. Det framgår i ansökan att kontinuerliga diskussioner förs med studenter angående innehåll och metod, vilket ger möjlighet till inflytande i kursernas utformning. Vidare beskrivs att studentrepresentation finns i SMI:s forsknings- och utbildningsnämnd, där det finns möjlighet att påverka kursplaner och diskutera aspekter av kvalitetssäkring såväl som kvalitetsutveckling i kursverksamheten. Lärosätet anger i ansökan att vid beviljat examenstillstånd kommer ett programråd inrättas för SMI:s lärarutbildning där bland annat studentrepresentanter kommer att ingå. Rådet ämnar sammanträda två gånger per termin. Under intervjuerna bekräftades att det finns goda möjligheter för studenter att föra fram sina åsikter och påverka utbildningen på SMI. Vidare framkom att lärosätets småskaliga storlek bidrar positivt till en trygg atmosfär för studenterna att yttra sina åsikter.

Bedömargruppen bedömer att studenter kommer att ha goda möjligheter att ta en aktiv roll i arbetet med att utveckla utbildningens innehåll och genomförande

Kontakta utvärderingsavdelningen:
Utvärderingsavdelningen (e-post)