Tillbaka till granskningar Spara som favorit

Hälso- och sjukvårdskuratorsexamen Bedömningsområde: FörutsättningarResurser

Tillfredsställande
Publicerad: 2021-10-12
Lärosäte: Ersta Sköndal Bräcke högskola (Marie Cederschiöld Högskola)
Ämne: Hälso- och sjukvårdskuratorsexamen omg. 3
Typ av granskning: Prövning av examenstillstånd

FörutsättningarResurser

Det finns tillgång till en stabil och ändamålsenlig infrastruktur. De tillgängliga resurserna utnyttjas effektivt för att hålla en hög kvalitet i verksamheten.

I ansökan framgår att lärosätet har en infrastruktur som tjänar studenternas lärande. Information kring undervisningen, men också studentlivet i vidare mening, ges via lärplattformen "It’s learning". Ett högskolebibliotek finns tillgängligt där studenter kan få tillgång till vetenskaplig litteratur och vägledning när de ska orientera sig i den. Man påpekar vidare att biblioteket har en särskild resurs för studenter med funktionsvariation som kan behöva extra pedagogiskt stöd. För studenter som behöver stöd i akademiskt skrivande så erbjuds individuell handledning, men högskolan anordnar också återkommande workshops med teman kring skrivande och presentation. Intervjuerna stärkte bilden av att lärosätets studenter har tillgång till erforderliga stödresurser och lärosätet, som i dag är geografiskt utspritt, kommer enligt ansökan att flytta till ett gemensamt campus på Södermalm under 2024. Detta kommer att underlätta verksamheten genom än mer ändamålsenliga lokaler, ökad närhet till bibliotek och även till Institutionen för vårdvetenskap.

I ansökan skriver lärosätet att Institutionen för socialvetenskap har möjlighet att genomföra den planerade utbildningen inom befintliga resursramar i samarbete med Institutionen för vårdvetenskap, vilket bedömargruppen också anser som rimligt. Vid intervjuerna framkom även att lärosätet är i en expansiv fas. Sammantaget anser bedömargruppen att det finns en god infrastruktur för studenterna och att de tillgängliga resurserna utnyttjas på ett ändamålsenligt och effektivt sätt.

Kontakta utvärderingsavdelningen:
Utvärderingsavdelningen (e-post)