Tillbaka till granskningar Spara som favorit

Hälso- och sjukvårdskuratorsexamen Bedömningsområde: Utformning, genomförande och resultatStyrdokument (utbildningsplan och kursplaner)

Tillfredsställande
Publicerad: 2021-10-12
Lärosäte: Ersta Sköndal Bräcke högskola (Marie Cederschiöld Högskola)
Ämne: Hälso- och sjukvårdskuratorsexamen omg. 3
Typ av granskning: Prövning av examenstillstånd

Utformning, genomförande och resultatStyrdokument (utbildningsplan och kursplaner)

Det finns utbildningsplaner och kursplaner för hela utbildningen.

I ansökan har bilagts såväl utbildningsplan som kursplaner för samtliga ingående kurser och bedömargruppen uppfattar att det finns en väl fungerande organisation och upparbetade rutiner för framtagning, utveckling och beslut kring utbildningsplan och kursplaner.

I ansökan redovisar lärosätet det system för utveckling och utvärdering av kurser/program som används, vilket även gäller för Hälso- och sjukvårdskuratorsutbildningen. Ansvaret för fastställande av utbildningsplaner är av rektor delegerat till Pedagogiskt kollegium som i sin tur delegerat fastställandet av kursplaner till aktuell institutionsstyrelse. Programmet är också bearbetat vid högskolans kvalitetsråd. Utbildningsplanen är föredragen för Pedagogiskt kollegium och kursplanerna är föredragna vid institutionsstyrelsen. Vid intervjuer med rektor och ledning framkom att man är väl förtrogen med ansökan och menar att den passar in i lärosätets profil.

I ansökan påpekar lärosätet att kursplanerna för Hälso- och sjukvårdskurators-utbildningen utvecklats vid Institutionen för socialvetenskap av utbildningsansvarig, kursansvariga och kollegor. Vid intervjuer framkommer att representanter från fältet/yrkesområdet varit delaktiga i arbetet med utbildningsplan och kursplaner och i ansökan nämner man att dessa förankrats hos studenter innan beslut tagits i styrelsen, vilket bedömargruppen noterar med tillfredsställelse.

Kontakta utvärderingsavdelningen:
Utvärderingsavdelningen (e-post)