Tillbaka till granskningar Spara som favorit

Hälso- och sjukvårdskuratorsexamen Bedömningsområde: Studentperspektiv

Tillfredsställande
Publicerad: 2021-10-12
Lärosäte: Ersta Sköndal Bräcke högskola (Marie Cederschiöld Högskola)
Ämne: Hälso- och sjukvårdskuratorsexamen omg. 3
Typ av granskning: Prövning av examenstillstånd

Studentperspektiv

Utbildningen verkar för att studenterna ska ta en aktiv roll i arbetet med att utveckla utbildningens innehåll och genomförande.

Av ansökan och övriga underlag framgår det att lärosätet har en policy kring studentinflytande och att det finns centrala dokument, så som lärosätets organisationsplan, där studentinflytandet preciseras. Studenterna representeras på olika nivåer och lärosätet försöker på olika sätt stimulera studentkårens verksamhet, vilket bedömargruppen ser som positivt.

I ansökan framgår även att studentrepresentanter deltagit vid utvecklandet av aktuell ansökan samt deltagit vid institutionsstyrelsens möten kring denna, vilket bedömargruppen också ser positivt på. Lärosätet påpekar också att denna grupp studenter kommer att ges samma möjligheter att delta i institutionens styrande organ och verksamhetsutveckling som nuvarande studenter vid socionom- och masterprogram. Om utbildningen kan genomföras tillsammans med Stockholms Universitet och Södertörns Högskola kommer studenter även delta i det utbildningsråd lärosätena gemensamt ska inrätta. Under intervjuerna framkom även att studentengagemang uppmuntras och att studenternas synpunkter tas tillvara av lärosätet, bland annat genom de kursvärderingar som genomförs. Program- och kursutvecklingen vid institutionen bygger på en metodik kring en enkät (CEQ) som också kommer att tillämpas vid Hälso- och sjukvårdskuratorsutbildningen. Varje kurs utvärderas terminsvis och hela utbildningen utvärderas skriftligt och/eller muntligt vid avslut. Detta kommer också att gälla på hälso- och sjukvårdsprogrammet, vilket bedömargruppen ser som positivt.

Kontakta utvärderingsavdelningen:
Utvärderingsavdelningen (e-post)